TipTop

Door: Peter van Leeuwen

Blijf op de hoogte en volg Peter

13 September 2007 | Italië, Chiavenna

Later dan normaal vertrokken uit Zillis, waar het toeristen bureau voor mijn een 'tiptop' hotel gereserveerd had, om de ochtendkou een loer te draaien.
Omhoog zou het gaan die dag. Zoals ik al schreef is de truc goed geconcetreerd te blijven op de steile stukjes. Maar dat soort gedachten denk ik meestal als ik bergaf fiets.
Deze dag was bergop gewoon afzien. Gelukkig was het schitterend weer. Ik heb zeker 5 kilometer extra gemaakt omdat ik soms te traag ging om mijn stuur recht te houden.
De eerste serie haarspelden ging nog wel die waren maar 5%. Helaas waren dat ook de laatste 5%ers. Daarna was het 10% en helaas lieten de vlakke stukjes lang op zich wachten. Soms even als ik de draai maakte naar de volgende heling vlakte het wat uit.
Wind tegen een lange rechte weg voor je en een helling tussen de 5% en 10%. En na het bochtje houdt het niet op maar gaat het weer verder. En dat met hardhouten benen.
Ik zet het natuurlijk aan een beetje voor het effect, maar het was echt wel pittig. Regelmatig stilstaan. Op adem komen, banaantje eten, crueslibar, flesje cola en weer verder. Eeb vervelende gevoel te hebben dat je geen energie meer hebt om door te gaan, maar dan toch weer een paar metertjes kunnen maken. (15 pedaal trappen voor 10 meter)
Maar de top heb ik gehaald. Een heerlijk gevoel.
Vol endorfine ging het vervolgens met een eufoor gevoel bergaf. Door tunnels waar je geen hand voor ogen kan zien en strak asfalt afgewisseld met verbrokkelde stukken. Oppassen dus.
Mijn eerste Italiaanse les kreeg ik net onder de top van een ouder echtpaar uit Colico dat vogels aan het kijken was (en dat op die plek al jaren doet).
Wat een verschil met Zwiserland. De taal is zoveel speelser, het weer zoveel zachter en het eten schijnt ook wel goed te zijn. Straks ga ik mijn eerste Italiaanse pizza scoren.

• 13 September 2007 - 18:13

Jeroen En Els:

Gefeliciteerd dat je toch weer boven gekomen bent. Wij vinden dat je toch wel erg snel al in Italië bent, zelfs met houten benen. Je komt wel prachtige plaatjes tegen. Je hebt zeker die Adler net niet kunnen fotograferen als ervaren vogelaar. Groeten.

• 14 September 2007 - 08:34

Henk & Erica:

We vinden het knap hoor dat je deze bergen heb getrotseerd. Inmiddels zal je wel de goede spieren ontwikkeld hebben. Prachtige foto's van een mooi landschap. Italie het land van zon, lekker eten, vriendelijke mensen. Maar ook hier kom nog bergen tegen. Dus succes met deze bergen

• 14 September 2007 - 08:55

Karin:

Geweldige foto's van de bergen, lekker weer!Geniet van het heerlijke Italiaanse eten, lekker krachtvoer voor de bergen die nog gaan komen....

Kussen!

• 15 September 2007 - 08:56